BO GRØNT OG URBANT I LILLESTRØM

Kan man leve både miljøvennlig og urbant? Svaret er ja om du ser mot Lillestrøm. På den gamle tomta til Fagerborg Hotell bygges 145 flotte leiligheter i et moderne og miljøvennlig bygg med svært gode kvaliteter 

Lillestrøm vokser i medvind og har blitt en moderne småby med mye spennende som skjer. Leilighetene som bygges i Fagerborgkvartalet får en sentral beliggenhet i sentrum med gangavstand til alt du trenger, ikke minst til toget som tar deg til Oslo og resten av verden på 10-12 minutter. Med andre ord perfekt for deg som vil bo grønt, uten behov for bil. 

Miljøvennlig og komfortabelt

Visste du at klimaet har store fordeler av at du velger en leilighet som ditt hjem? Ved å flytte fra et hus til en leilighet reduseres ditt årlige klimafotavtrykk i snitt med to tonn CO2, ifølge Framtiden i våre hender

 

Fagerborgkvartalet vil bestå av 145 leiligheter i forskjellige størrelser og prisklasser, men alle sammen funksjonelle, moderne og lettstelte. Alle har balkong eller takterrasse, og flere av leilighetene har en imponerende takhøyde på over tre meter. 

 

Her er det lagt stor vekt på kvalitet, men også miljøvennlighet. Blant annet har de innvendige veggene ekstra isolasjon for bedre støydemping og for å redusere oppvarmingen.

 

Midt i kvartalet skal det plantes et tuntre som blir et pusterom i det urbane miljøet der beboerne og besøkende kan samles. Treet er med på å gi gårdsrommet en særegen karakter. I tillegg plantes det et mangfold av spennende planter inspirert av en frodig skogsbunN.

Ut i verden uten bil

Lillestrøm er et naturlig knutepunkt og har et kollektivtilbud i en klasse for seg selv. Slipp stress og mas med bilkø om morgenen. Start heller dagen mer behagelig med å gå innom en cafe for en croissant og kaffe, før du rusler bort til togstasjonen der du er på et blunk. Togene går hyppig til Oslo, og tar deg til hovedstaden på rundt ti minutter. 

 

Det er behagelig for deg, men også godt for miljøet. Ifølge Framtiden i våre henderer det å kjøre mindre bil det hverdagstiltaket som gir størst effekt for klimaet. 

 

I tillegg stopper Flytoget i Lillestrøm. Det vil si at du kan være på Gardermoen på 10-12 minutter. Slipp å lete etter et sted å plassere bilen, betale dyrt for parkering og kald bil når du lander. Med avganger hvert 20. minutt er det aldri lenge til neste tog. 

Norges beste sykkelby

Lyst til å komme deg litt rundt? Da er en sykkel perfekt fremkomstmiddel. Lillestrøm har nemlig jobbet lenge med å tilrettelegge for myke trafikanter. Allerede i 2009, og flere ganger senere, har byen blitt kåret til Norges beste sykkelby på grunn av blant annet stor satsing på gang- og sykkelveier. Her er det korte avstander og det er enkelt å komme seg rundt på sykkel eller til fots. 

 

Har du ikke egen sykkel? Ikke noe problem. Da kan du leie deg en bysykkel. I Lillestrøm finnes det seks selvbetjente stasjoner med sykkelstativ plassert rundt i bykjernen som gir deg enkel tilgang og optimal bruk. Disse kan brukes så mye du ønsker til å komme deg rundt i sentrum, til og fra jobb eller til å utforske byen på fritiden. Du finner flotte gang- og sykkelveier langs Øyeren, Glomma, Sagelva og Nitelva som også er rik på gode fiske- og båtmuligheter. 

 

Har du din egen sykkel, blir det lagt til rette for sykkelplasser på bakkeplan og god ladedekning for elsykkel i Fagerborgkvartalet.

Alt du trenger på torget

Har du lyst til å bo urbant, men slippe maset som en storby preges av? Lillestrøm har utviklet seg til å bli en moderne og energisk by utenfor hovedstaden. Og du trenger ikke gå lang for å oppleve bylivet. De nye leilighetene i Fagerborgkvartalet har direkte tilknytning til sentrum, togstasjonen og Stortorget. Den sjarmerende gågaten finner du like utenfor døra di. Her finner du et stort og variert utvalg av butikker, cafeer og restauranter, i tillegg til bibliotek, kino og helsetilbud. På kvelden er det kort vei til Lillestrøms mange koselige utesteder, der du kan nyte en middag eller et glass vin med venner. 

 

Lillestrøm er også en kulturby med mange spennende og festlige arrangementer. Mest kjent er kanskje Nebbefestivalen hvor både store nasjonale og internasjonale artister har stått på scenen. Kultursenteret har også et program som overgår mange andre byer, med noe for både store og små. 

 

Fra leiligheten din i Fagerborgkvartalet har du nærhet til alt du trenger. I første etasje legges det opp til mindre næringslokaler. Det vil si at du så vidt behøver å sette føttene dine utenfor døren for å få tak i det du trenger. Her ligger det til rette for at du kan nyte alt du har behov for rett i nærheten, i et komfortabelt, men miljøvennlig hjem.