GI BARNA DINE EN BRA START PÅ VOKSENLIVET

Om du investerer i en leilighet i Fagerborgkvartalet, og leier den ut til barna er klare til å stå på egne ben, kan de få en smidig inngang på boligmarkedet. 

Å være ung og komme seg inn på boligmarkedet er ingen enkel oppgave. Det er derfor nesten halvparten av de unge får hjelp fra foreldre eller andre i familien når de skal kjøpe sin første bolig, ifølge Statistisk Sentralbyrå.  

 

Prisveksten på bolig i Norge har vært enorm de siste 30 årene. Da de som i dag er midt i livet skulle inn på boligmarkedet, var riktignok rentene relativt mye høyere, men prisnivået var også milevis fra dagens nivå. Ser vi på landsgjennomsnittlig pris for leiligheter i 1992 og frem til i dag, har prisøkningen vært på mer enn 500%.

Smart å tenke frem i tid

Det er lite trolig at det samme bilde vil tegne seg over de neste tiårene. Men selv med langt lavere prognoser er det hyggelige tall som tegner seg dersom dere som familie allerede nå planlegger kjøp av bolig for neste generasjon. 

 

En leilighet med en 2019-pris på 3,5 millioner vil med en forsiktig skissert prisvekst per år på 2% etter 20 år ha en verdi på rett over 5 millioner. Men det beste er at leieinntekten i stor grad nedbetaler lånet. 

En gavepakke til barna

Etter 20 års nedbetaling vil leiligheten i dette eksemplet ha en restgjeld under halvparten av lånet. En betydelig bedre kostnadssituasjon til bolig for barna som nå skal flytte hjemmefra.

 

I dette regnestykket har vi ikke tatt høyde for eventuelle renteøkninger, kostnad på vedlikehold eller lignende, men heller ikke økning på leieinntekter eller skattefradrag. Det er viktig å notere seg at en leieinntekt er skattbar, samtidig som du kan få fratrekk på skatten for renter, vedlikehold, drift, og møblering av utleieleiligheten.  

Velg nytt i et vekstområde

Når du skal finne prosjektet som passer for deg og dine barn, kan det være smart å tenke nytt - i dobbelt forstand. Å kjøpe nytt har mange fordeler. Behovet for oppussing og vedlikehold er så nær som fraværende, og leieprisen vil også påvirkes positivt av både god standard og riktig beliggenhet.  

 

Lillestrøm opplever en helt ny vår. Utviklingen har vært enorm på mange områder, og byen er blitt et attraktivt valg for både de som vil etablere seg og de som vil investere. Med nærhet til alt, er byen ideell både for studenter, pendlere og de som liker et urbant liv med gode natur- og friluftsområder. 

Fokus på kvalitet

Fagerborgkvartalet i Lillestrøm bygges rundt et hyggelig og innbydende atrium, og vil bestå av 145 moderne, lettstelte og funksjonelle leiligheter med variasjon i både størrelse og utforming. 

 

Ved å velge en bolig her får du et hjem der kun det beste er godt nok. Boligenes størrelse varierer fra sjarmerende 2-roms, som vil være en ypperlig start for familiens yngre garde, til større objekter på 3-, 4- og 5-roms. Uansett størrelse vil du i Fagerborgkvartalet få høy standard på alt fra gulv og kjøkkenløsninger til baderomsinnredninger.  

Det urbane livet

De unge har mye de skal se og oppleve, og ønsket om å bo midt i smørøyet står høyt på listen for de fleste i alderen 20 til 30 år. Fagerborgkvartalet gir alle muligheter her. Med beliggenhet på tomten til ærverdige Fagerborg Hotell, vil beboerne være omgitt av kafeer, restauranter, fritids- og kulturtilbud. Kino og teater ligger rett rundt hjørnet, og i 2020 vil helårsanlegget SNØ friste med alpinbakker og langrennsløyper året rundt. 

 

Viktigst av alt er kanskje at leilighetenes hyggefaktor er såpass høy at lysten til å holde seg hjemme og fokusere på studier vil være sterkt tilstede. 

 

Å kunne starte livet på egen hånd i Fagerborgkvartalet vil garantert være en god investering på veldig mange måter.