10 GODE GRUNNER TIL Å FLYTTE TIL LILLESTRØM

Den lille, store byen med kort vei til det meste har fått en helt ny vår. Det er nemlig svært mange grunner til å kjøpe leilighet i Lillestrøm.  De lekre prosjektene i Fagerborgkvartalet er et godt eksempel. 

Kanskje sitter du med en villa i Maura, Leirsund eller Nannestad og har lyst på et smidigere liv og en mer vedlikeholdsfri tilværelse? Kanskje jakter du på din første bolig og vurderer hvor du får god valuta for pengene og tilfredsstilt alle dine ønsker om et aktivt liv med mange kulturelle tilbud. Kanskje tenker du på å investere i bolig for familiens yngre garde. 

 

Lillestrøm seiler for mange opp som en favoritt som innfrir på mange plan. Her snakker vi om en akkurat passe stor by som kombinerer småbyens sjarm med et godt fritidstilbud og en tilgjengelighet som overgår det meste. 

01. Byen som ligger midt i smørøyet

På kollektivterminalen i Lillestrøm er det som regel liv i leiren. Det er faktisk den tredje mest trafikkerte jernbanestasjonen i landet, noe som sier sitt om det godt utbygde kollektivtilbudet som preger Lillestrøm. Flytoget alene har avgang hvert 20. minutt om du skal ut og reise, eller om du velger ekspress-metoden for å komme deg til hovedstaden. 

 

NSB har hyppige, miljøvennlige og rimelige avganger til Oslo, med bare 10 minutters reisetid til Oslo S. Veinettet er av topp standard med firefelts motorvei både til Oslo og Gardermoen. 

02. Et kulturelt samlingspunkt

Mye har skjedd på kulturfronten i Lillestrøm. Ikke minst gjennom tilbudene hos Lillestrøm Kultursenter og Odeon Kino. Sistnevnte har sju saler hvor du kan nyte det siste innen norske og internasjonale storfilmer. Akershus Teater har sitt sete i byen, og byr på forestillinger for store og små, både for byens borgere og resten av Akershus fylke. 

 

Konsertscenen er absolutt levende, og både norske og utenlandske artister gjester byen med jevne mellomrom. På sommeren kulminerer det med Nebbenfestivalen som i år gjestes av Vinni, Bo Kaspers Orkester, DeLillos, Kari Bremnes og BigBang.   

03.  Et trendy liv i Lillestrøm

Ingen elsker det sorte gull som oss nordmenn, og i Lillestrøm finner du flust med steder hvor du kan nyte din favorittkaffe. Lillestrøm er også i norgestoppen når det gjelder tetthet av restauranter i forhold til innbyggere. Tilbudet ved Lillestrøm Torg og byens sjarmerende gågate teller 30 restauranter som holder god standard. De byr på kulinariske opplevelser av internasjonal klasse, enten du foretrekker fransk, italiensk, asiatisk eller indisk mat. Lillestrøms uteliv kan nytes året rundt, men nå som sommervarmen gjør sitt comeback er det kanskje fristende å benke seg ved en av byens mange uteserveringer.   

04. En aktiv sommer i Lillestrøm

Det er ikke mangel på grønne lunger i og rundt Lillestrøm. Har du sansen for å ferdes i Guds frie natur er det mye å velge i, både til lands og til vanns. Nebbursvollen friluftsbad er en populær destinasjon når gradestokken kryper oppover og båtlivet på Øyeren, frister både med bølgeskvulp og et rikt fugle- og fiskeliv. Er du et turmenneske, ligger Flomvollen og Romeriksåsen til fri benyttelse som rekreasjonsområde. 

 

Spiller du golf, finner du Losby golfbane og Miklagard Golf en kort kjøretur unna, og er du glad i hest, er det flere gode rideskoler og fine muligheter for turer på hesteryggen ikke langt fra Lillestrøm sentrum. 

05. Vinterlige aktiviteter rett utenfor stuedøra

Det er ikke bare på sommerstid at områdene rundt Lillestrøm byr på gode forhold for sportslige aktiviteter. Romeriksåsen, med sine mange flotte løyper er også et yndet sted for skientusiaster med sine mange flotte løyper. Det er også godt med løyper innover mot Gardermoen og Høgsmåsan, hvor du også finner hytter med servering når blodsukkeret nærmer seg bunnen. På Svelle, som ligger mellom Fet, Rælingen og Lillestrøm, er det supre forhold til skøyting på naturis, og det kjøres opp flere skiløyper både på stadion, i lysløyper og lengre løyper ute i skog og mark. 

 

Og sist, men absolutt ikke minst: I 2020 åpner et helårs skisted på 40 000 kvadratmeter, med fire alpine nedfarter, stolheis, koppheis og båndheis, 2 kilometer langrennsløyper og masse av boltreplass for barn i alle aldre. Helårsarenaen SNØ blir garantert en nasjonal snakkis. 

06. Boliger av internasjonal klasse

Med Fagerborgkvartalet reiser det seg et stort kompleks på tomten til det gamle Fagerborg Hotell, hvor de beste av de beste har fått utfolde seg for å bygge et bykvartal med unike kvaliteter i byggets form og overflater. Fagerborgkvartalet reises rundt et hyggelig og innbydende atrium og vil bestå av 145 moderne, lettstelte og funksjonelle leiligheter med variasjon i både størrelse og utforming. 

 

Alle boliger får balkong, hvorav de største leilighetene får romslige balkonger eller private takterrasser. Noen får til og med to balkonger eller både balkong og takterrasse.

 

– Vår visjon har vært å utforme en arkitektur av høy kvalitet både når det gjelder utforming av bebyggelsen, leiligheter og uteområder, forteller Kristin Nordli ved Stein Halvorsen Arkitekter AS.

07. Det grønne livet i Lillestrøm

Fokuset på verdens miljøutfordringer har aldri vært sterkere, og også her bidrar Lillestrøm godt med sitt. Allerede i 2008 ble byen kåret til Norges beste sykkelby i sterk konkurranse med 20 andre byer. Det var her byens syklister var mest fornøyd med tingenes tilstand. Med eget sykkelkart, gode muligheter for sykkelparkering og et godt utbygd sykkelveinett ligger alt til rette for en grønn tilnærming. Når kollektivtilbudet er i en klasse for seg, kan man fint leve et liv uten bil.

08. Hva er livet uten fotball

For mange er Lillestrøm mest synonymt med Lillestrøm FK. På Åråsen er det plass til 11 500 ivrige “kanarifugler” som sørger for å støtte laget sitt i med- og motgang i den øverste fotballdivisjonen i Norge - Eliteserien.

09. Lillestrøm på “verdenskartet”

Norges Varemesse, landets største messearrangør, trekker horder av både utstillere og besøkende til Lillestrøm-området året rundt. Her skal norsk næringsliv løftes opp og frem med alt fra store til små fagmesser, publikumsmesser, bedriftsarrangementer og konferanser. 

10. Mange smarte hoder

Visste du at Lillestrøm har et av landets største forsknings- og teknologimiljøer? Byen huser rundt 6000 ansatte med rundt 300 doktorgrader og 6000 studenter. Så mange kloke hoder på ett brett er det ikke mange byer som kan skryte av.